top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıEnes Kaya

Chicken Kievski

Ukrayna'da görüp sonrasında biz bunu yaparız diye kafaya koyduğumuz bir yemek. Kiev Tavuğu. Bu tavuğun özelliği aslında alabildiğine sağlıksız olması. Sağlıksız yiyeceklerin ayrı bir çekiciliği var. Bunun bir tık daha sağlıksızı herhalde fast food'larda satılan fried chickenlardır.





Sağlıksız dedik ama kızartma tavuklar gibi öyle kolay hazırlanan bir şey değil. Öncelikle bu yemeğin aşırı derecede zahmetli olduğunu söyleyeyim. Önce malzemeleri söyleyeyim.

  • Açılmış Tavuk Butu (not: abi ben evde kendim de açarım demeyin kasaba açtırtın ve dövdürün)

  • Yumurta

  • Un

  • Galeta Unu

  • Parmesan

  • Dereotu

  • Tuz

  • Karabiber

  • Tereyağı

  • Sarımsak

  • Zeytinyağı

Önce tereyağı, sarımsak, parmesan ve dereotunu güzelce harmanlıyoruz. Bu tavuğumuzun iç dolgusu olacak. Sonra bu iç dolguyu kaç tavuk yapacaksak ona göre her biri 1 parmak uzunluğunda bir buçuk parmak kalınlığında yuvarlak veya dikdörtgen prizma şeklinde şekillendirip streç filmle kaplıyoruz ve buzluğa atıyoruz. En az 2 saat buzlukta beklemeli bu iç dolgumuz.


Sonrasında tavuklarımızı zeytinyağı tuz ve karabiberle güzelce marineliyoruz. Ve her bir tavuğun içine bir dolgu koyarak bir silindir haline getiriyoruz. Bu silindirleri de yine streç filme sararak güzelce sıkıyoruz ve buzluğa atıyoruz. En az 2 saat de bu tavuklar donmalı.


Donmuş tavuklarımızı şimdi paneleme zamanı. Un -Yumurta - Galeta Ununa sırasıyla buladıktan sonra derin yağda dışı kahverengi olana kadar kızartıyoruz. Dışarı çıkarıp 180 derece fırında bir 15-20 dakika daha pişiriyoruz ki içi çiğ kalmasın


Not: Tavuğunuzun iç dolgusu bir sufle gibi akacaktır. Aman dikkat keserken acele edip bizim gibi her tarafı sarımsaklı - parmesanlı yağ ile batırmayın.





AFÄ°YET OLSUN

39 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Pizza Margharita

bottom of page