top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıEnes Kaya

Pizza Margharita

Yemek serimize bir klasikle devam edelim. Türkiye'de pizzacılık son birkaç yılda çığır atladı diyebiliriz. Bu yüzden artık iyi pizzaya ulaşmak zor değil. Ama daha da iyisi iyi bir İtalyan pizzasını evde kendiniz de yapabilirsiniz.




En başta şunu belirtmek istiyorum. Pizzanızda sucuk-salam- sosis-mısır-mantar vs vs vs her şeyi bir arada seviyorsanız bu pizza size hitap etmeyebilir. Bu pizza sadeliği sevenler için. Dışarıda yemek yerken et içermeyen yemek bulmakta zorlananlar için bir kaçış noktası aynı zamanda. Özellikle yurt dışında iyi bir pizzacıda margharita yemek gününüzü güzelleştirebilir.


Neyse tarife geçelim artık.

Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı un

  • Ilık su

  • Instant Maya

  • Åžeker

  • Tuz

  • 2 adet domates

  • 3 diÅŸ sarımsak

  • Kekik

  • Karabiber

  • Kırmızı Biber

  • Zeytinyağı

  • Parmesan

  • Mozerella

  • FesleÄŸen


Önce unumuzu bir kaba alıp ortasında bir havuz açalım. Bu havuzun içine mayamızı döküp üstüne 1 tatlı kaşığı şekerimizi dökelim. Bu şeker mayayı canlandıracak. Sonrasında üstüne ılık 1 bardak ılık su döküyoruz. Ilık olması önemli yoksa mayalar canlanmaz. Suyumuzu döktükten sonra karanlık bir ortamda 5 dk köpürmeye bırakıyoruz. (Önceden açılmamış bir fırın olur)


5 dk sonra hamurumuzu fırından çıkartabiliriz. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyip 5 dk yoğuruyoruz. Bu arada fırınımızı da 50 derecede çalıştırıyoruz. İyice yoğurulan hamurumuzun üstüne streç filmle kapatıp bir de örtü ile örterek fırına koyup fırını kapatıyoruz. (50 derece açmıştık ya öyle kalmasın.) Tam 1 saat böyle bırakıyoruz hamuru.


Bu arada pizza sosumuzu yapalım. 2 adet domatesi rendeleyip tencereye alıyoruz. Üstüne zeytinyağı (4-5 kaşık), 1 kaşık tuz, 1 kaşık şeker, 3 -4 diş sarımsak ve baharatları ekleyelim. Yüksek ateşte bi 10 dk kaynatalım. İyice yoğunlaşsın. Pizza sosu hazır.



1 saat sonra hamurumuz hazır. Hamurumuz 2 pizza için. Önceden unladığımız tezgaha hamurumuzu atabiliriz. Hamuru ikiye ayırıp elimizle ortasından kenarına doğru iterek hamuru pizza formuna sokuyoruz. ara ara ellerimizin arasına alarak unlarından kurtaralım.


Pizza formuna soktuğumuz hamurları şimdi soslama zamanı. (Bu arada fırını da 250 derece alt üst fanlı modda çalıştıralım) Hamurumuza önce domates sosu sonra rendelenmiş parmesan koyalım. Parmesan burada gizli silah. Olmazsa olmaz mı diye soranlar var gibi. OLMAZ!


Üstüne de dilimlediğimiz mozerella peynirlerini koyalım. Mümkünse rendelenmiş veya kaşar gibi olan mozarellalar yerine su içerisinde satılanlardan alalım çok daha iyi. Mozerella yerine kaşar koysak diyenler de var gibi. Yani yerini tutmaz ama yine de siz bilirsiniz. Aşağıdaki gibi zincir marketlerde oluyor.




Pizzamız fırına girmek için hazır. Şimdi fırının en alt bölmesine pizzamızı yerleştirelim. (Yağlı kağıtla birlikte fırın tepsisinde) 5 dk burada pişmeli. Fırın tam ısınmamışsa 6 dk pişirin. 5 dk sonra çıkartıp üstüne fesleğenlerimizi koyalım. (Taze Fesleğen) Ne kadar istiyorsanız o kadar koyun ama her diliminde mutlaka 1 parça olsun. Sonra fırının en üst bölmesinde 2 dk daha pişirelim. Pizzanız hazır.


NOT: Nolur bu pizzaya ketçap mayonez sıkıp zayi etmeyin. Teşekkürler.


Afiyet olsun!



39 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Chicken Kievski

bottom of page